Телефони
Адреса
м. Кривий Ріг, проспект Поштовий, будинок 1, офіс 200

«Якщо хочеш бути багатим, потрібно бути фінансово грамотним!»
Роберт Кіосакі

Чому це важливо?

Розвиток інформаційних технологій помітно вплинув на спосіб життя сучасних людей. Сьогодні стало можливим здійснювати покупки не тільки на ринках і в магазинах, але і в Інтернеті, де існує величезна різноманітність інтернет-магазинів. Як же зробити інтернет-шопінг ефективним і безпечним? Які існують правила і секрети? Як зберегти свій домашній бюджет без ризиків?

Відповіді на ці питання шукали наші учасниці онлайн-зустрічі 14 травня разом з представницями Проекту Кешер. Зустріч провели Сара Штерна – регіональна представниця Проекту Кешер в Україні і Елла Гончарова – координаторка проекту «Школа успішних жінок (фінансова грамотність)».

Про що можна було дізнатися?
  • Що можна купити в інтернеті, а що краще – безпосередньо в магазині?
  • Де жінці приємніше здійснювати покупки – сидячи вдома чи “пощупавши” і примірявши річ в маркеті?
  • Де фінансово вигідніше купувати?
  • Перебуваючи на карантині – рідше або частіше ми стали купувати?
  • Як це відбивається на сімейному бюджеті?

Підсумком зустрічі стала загальна думка, що покупки в інтернеті мають як переваги, так і недоліки. Покупки онлайн – це зручно. Ми просто повинні бути обережними при виборі сайту і розміщенні замовлень.

Що кажуть учасниці?

«Основним недоліком інтернет-магазинів є відсутність безпеки. Завжди існує невеликий ризик того, що ваші фінансові та особисті дані можуть бути використані хакерами. Спасибі, Еллі і Сарі за корисний вебінар, дуже цікаво! Щодо окремих карт для покупок в інтернеті – я взагалі забула!» – зазначила Олена Б. (Харків)

«Не довіряла такому виду шопінгу, але організатори так дохідливо пояснили всі тонкощі. Спасибі, сьогодні ж спробую!» – зазначила Світлана Л. (Мелітополь)

«Багато чула про придбання онлайн, але боялася шахрайства. Але співробітники Проекту Кешер зруйнували всі бар’єри. Прийняла рішення – ризикну і замовлю продукти в «Метро» – зазначила Лариса В. (Запоріжжя)

 

«Можливості інтернету розширюють горизонти не тільки для ділової активності, але і все більше ми ним користуємося в побутових цілях, економлячи час, кошти і свої сили. Практично кожна жінка сьогодні робить певну частину покупок через інтренет -магазини: косметика, продукти, побутова хімія та предмети побутової техніки, одяг і взуття для себе і членів сім’ї, матеріали для хобі і творчості. І дуже важливо знати, які нас підстерігають пастки і небезпеки. На нашому вебінарі ми відверто поділилися своїми “знахідками” і лайфхаками, як убезпечити себе від шахрайства і купувати якісні товари в інтернеті. Це була корисна інформація, як то кажуть, “з перших вуст”» – Елла Гончарова, координаторка проектів “Школа успішних жінок”, “Мама для мами”.

 

Більше публікацій по темі:

Як навчитися відкладати гроші? Топ запитань про заощадження фінансовій консультантці Тетяні Романенко

7 антикризових заходів, які допоможуть вижити в карантині. Поради від фінансової консультантки

ТЕСТ: А Ви знаєте свій рівень фінансової грамотності?

Фінансове виховання дитини – чому це важливо та що потрібно знати батькам?

Як створити фінансову подушку безпеки для безбідного життя на пенсії?

Що потрібно знати про пенсійний капітал? Розповідає фінансова консультантка

*Захід відбувся в межах проекту “Жіноча сторона карантину”, що реалізується у партнерстві з Громадським радіо та за підтримки Уряду Канади в рамках проекту «Голос жінок і лідерство – Україна», що впроваджується «Українським Жіночим Фондом» Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women’s Fund. Відповідальність за зміст інформації несе ВЖЄО «Проект Кешер». Інформація, що представлена у публікації, не завжди відображає погляди Уряду Канади в УЖФ.

Долучайтеся!

Бажаєте допомогти Кешеру, зробити соціально-корисну справу або знайти нових друзів і однодумців?

Стати членкинею

Зробити благодійний внесок