Телефони
Адреса
м. Кривий Ріг, проспект Поштовий, будинок 1, офіс 200

“Розбираємося зі своїми страхами і міфами про жіноче здоров’я”

Саме із таких слів уже впродовж пів року кожної останньої неділі місяця на «Громадському радіо» розпочинається радіопередача «Правда про жіноче здоров’я». Детальніше про це розповідаємо нижче.

Декілька слів про радіопередачу

 У межах проекту «Правда про жіноче здоров’я» Проект Кешер, спільно із вітчизняною радіостанцією «Громадське Радіо», випускають 12 подкастів (радіопередач), у яких порушуються різноманітні питання, що стосуються жіночого здоров’я.

Детальніше про проект тут – «Правда про жіноче здоров’я»

І як же ми уявляємо таку радіопередачу? Скоріш за все, саме так: двоє-троє медиків говорять на ТИПОВІ теми жіночого здоров’я і дають конкретні поради жінкам. Та це не зовсім про нашу радіопередачу. Чому? Пояснюємо далі.

Жінка в полоні сорому та страху

Картинки по запросу правда про жіноче здоровяНа сьогодні існує велика кількість корисних передач, де спеціалісти розповідають про різноманітні жіночі хвороби, дають поради, як жінці правильно лікуватись та уникати рецидивів. Проте є зовсім інша категорія проблем – проблеми, про які не тільки соромиться говорити вголос суспільство, але й сама ЖІНКА.

Зазвичай, це делікатні питання щодо власного тіла, менструацій, гормональних змін, сексу, післяпологової депресії, інтимного життя під час вагітності та у зрілому віці тощо. Деякі із таких питань не завжди зручно поставити близькій людині, а сказати про них привселюдно – взагалі неможливо. Тому із-за такого сорому виникає незнання, а з ним й страхи та міфи щодо свого здоров’я.

У такій ситуації жінкам надзвичайно важливо зрозуміти, що такі «делікатні» питання – це питання її ВЛАСНОГО здоров’я, ПРАВА знати про своє здоров’я та, нарешті, БУТИ ЗДОРОВОЮ.

Місія радіопередачі та нагорода «Ла Страда Україна»

Картинки по запросу ла страдаЦикл подкастів «Правда про жіноче здоров’я» покликаний за допомогою дискусій різних спеціалістів, конкретних історій із життя звичайних жінок, порушити різні теми жіночого здоров’я, часом не типові для радіо, а також показати жінкам важливість відповідального ставлення до таких питань.

Саме тому цикл програм «Правда про жіноче здоров’я» практично після перших подкастів отримав відзнаку ґендерної рівноваги від ГО «Ла Страда Україна» та ГО «Інформаційно-консультативний жіночий центр».

“Пишаюся, що наш з вами ефір «Правда про жіноче здоров’я» помітили майже на самому його старті. Вірю, що ми робимо важливу справу”, — написала у Facebook ведуча програми Анастасія Багаліка.

І ми також віримо, що робимо важливу справу, адже знати правду про власне здоров’я – не соромно… Ба більше, знати правду – це перший крок до того, щоб бути здоровою!

Подкасти радіопередачі «Правда про жіноче здоров’я»

1 подкаст «Місячні – це не соромно: як говорити з дівчатами-підлітками про статеве дозрівання?»

2 подкаст «Перший секс: що треба знати підліткам?»

3 подкаст «І жінки, і чоловіки — коктейль гормонів, які у нас є, — ендокринолог»

4 подкаст «Рівень використання гормональних контрацептивів в Україні близький до країн Африки — гінекологиня»

5 подкаст «Рак молочної залози: докторка медичних наук розповіла про фактори ризику»

6 подкаст «Якої допомоги потребують жінки, котрі зазнали насильства»

7 подкаст «Якою має бути норма ваги»

8 подкаст «Чому не треба боятися і червоніти від слова «презерватив»»

9 подкаст «Що потрібно знати, якщо ви плануєте вагітність»

Подкаст 10 «Післяпологова депресія та меланхолія: в чому різниця та коли варто звернутися до лікаря»

Радіопередача «Правда про жіноче здоров’я» виходить у межах проекту «Правда про жіноче здоров’я», що реалізовується за підтримки Grand Challenges Canada (Канада) та у партнерстві з Громадським радіо.

Долучайтеся!

Бажаєте допомогти Кешеру, зробити соціально-корисну справу або знайти нових друзів і однодумців?

Стати членкинею

Зробити благодійний внесок