Телефони
Адреса
м. Кривий Ріг, проспект Поштовий, будинок 1, офіс 200
Для вас справді важлива наша екологія? Бажаєте наповнити дім новорічною атмосферою, але без зрубаної ялинки? Пропонуємо кілька способів як можна зустріти новий рік без живої ялинки!


Прикрасити інші рослини у домі

Фікус, кактус, гібіск та багато інших рослин можна використовувати замість ялинки! Можна їх прикрасити гірляндою, кількома кульками або просто обгорнути вазон дощиком.



Створити настінну ялинку

Це чудовий варіант для маленьких помешкань, коли у вас немає достатньо місця, щоб захаращувати простір ялинкою. Можливо створити контур ялинки завдяки електричній гірлянді. Закріпити таку ялинку можна за допомогою канцелярських голок/цвяхів або можна використати скотч. Таку ялинку можна створити також за допомогою листівок, тканини чи будь-яких інших підручних матеріалів.



Застосувати креатив

Насправді ялинку можна створити майже із чого завгодно. Наприклад, можна сформувати «конструкцію» ялинки з книг та прикрасити її гірляндою. Або створити з паперу/картону конус та оздобити його на свій смак. Можна створити багаторазову ялинку з дерев’яних дошок, з’єднаних між собою цвяхами. У «несвятковий» час її можна використовувати як вішак для одягу чи сумок.

Чому варто відмовитись від живої ялинки?

Приблизно 18 мільйонів хвойних дерев в Україні вирощують для того, щоб зрубати. Це дерева різних порід, які висаджують на спеціальних плантаціях і які ростуть там від 1 до 10 років. Перед новорічними святами у лісництві обирають приблизно 1 мільйон дерев задля вирубки. Чи варто заради двох тижнів свят знищувати дерево, яке росло кілька років?

Проте значний відсоток ялинок, представлених на ринку, вирубуються неофіційно. Для того, щоб не підтримувати браконьєрів, необхідно перевіряти дерево, яке ви збираєтеся придбати. В «офіційних» ялинок наявні штрих-коди або бірки з номером, які можливо перевірити на спеціальному веб-сайті. Якщо ялинка зрубана нелегально, необхідно викликати поліцію.

Чи можна купувати ялинку у горщику?

Багато хто вважає, що це вдала альтернатива зрубаному дереву. Адже ялинку у горщику можна вирощувати у якості домашньої рослини або пересадити у ґрунт. Проте це не є гарною ідеєю.

Це дерево є доволі вимогливим і у рідкісних випадках приживається після висадки у ґрунт. А вдома у горщику для ялинки складно створити такі умови, у яких вони зростають у природі.

Якщо ви шукаєте легший спосіб, тоді можливо придбати штучну ялинку, яка прослужить вам багато років. Проте найкращий варіант – проявити фантазію та створити альтернативну ялинку до свят! Окрім цього, це чудова ідея для проведення часу у родинному колі. Разом із сім’єю ви можете навіть створити кілька різноманітних ялинок!

 

 

Долучайтеся!

Бажаєте допомогти Кешеру, зробити соціально-корисну справу або знайти нових друзів і однодумців?

Стати членкинею

Зробити благодійний внесок