Телефони
Адреса
м. Кривий Ріг, проспект Поштовий, будинок 1, офіс 200

ПОДІЯ: 11-13 квітня в м. Київ прибула делегація Міжнародної консультативної ради (IAB) Глобальної програми охорони психічного здоров’я ВООЗ, яку очолила Кетелін М. Пайк (США), що входить у Раду директорів Проекту Кешер.

 

Кетлін М. Пайк, PhD

Професор  психіатрії та епідеміології
Директор Глобального центру співпраці ВООЗ у Колумбійському університеті
Входить у Раду директорів Проекту Кешер

ПРО ВІЗИТ: Робочий візит Кетелін М. Пайк в Україну на чолі Міжнародної  консультативної ради (IAB) Глобальної програми охорони психічного здоров’я ВООЗ став надзвичайно важливим для Проекту Кешер. Адже під час перебування в Україні, Кетелін та учасники делегації здійснили декілька важливих зустрічей із активістками Проекту Кешер, на яких говорили про результати роботи проекту «Правда про жіноче здоров’я» та подальшу лінію розвитку проекту.

Нагадуємо, що Кетелін М. Пайк у червні 2018 році вже відвідувала Україну та перебувала на зустрічі Консультативної ради проекту «Правда про жіноче здоров’я». Про враження Кетелін після минулого візиту можна прочитати тут – «П’ятірка «вау-фактів» про Україну, жінок та Проект Кешер від американської активістки, професорки Кетелін М. Пайк»

Цього разу за три дні перебування в Україні Кетелін та учасники делегації відвідали низку важливих для Проекту Кешер зустрічей та заходів.

-Зустріч із Оленою Востровою-

11 квітня відбулася важлива зустріч делегації із експерткою по моніторингу та оцінці проекту «Правда про жіноче здоров’я» Оленою Востровою, яка, разом із керівницею проекту Владою Недак, підготувала вагому презентацію проекту «Правда про жіноче здоров’я». Вона детально розповіла Кетелін М. Пайк та учасникам делегації про результати реалізації проекту, його значення для просування в Україні питань, пов’язаних із здоров’ям та профілактикою захворювань, а також задала тон подальшій роботі.

-Візит в Open Doors-

12 квітня відбулися зразу два важливих заходи. Першим став візит Кетелін М. Пайк та учасників делегації до Центру психологічного консультування та травмотерапії Open Doors та зустріч з директоркою Центру Оксаною Сивак, яка активно співпрацює з Проектом Кешер.

Оксана Сивак розповіла учасникам делегації про місію та діяльність Центру, про актуальність надання психологічної допомоги тим, хто побував в зоні військових дій (включаючи переселенців), а також про різні види психологічної допомоги при тривогах, стресах, післяпологових депресіях, які здійснює Центр.

Кетелін М. Пайк відзначила важливість функціонування та діяльності такого закладу:

“Цей молодий центр психічного здоров’я є свідченням невтомного людського духу… З великими амбіціями та співпрацею з Проектом Кешер, Центр відкритих дверей спрямований на зміну ставлення до питань психічного здоров’я, виступаючи за збільшення фінансування служб психічного здоров’я та партнерство з міжнародними організаціями”

На зустрічі також була присутня представниця громадської організації «Природні Права Україна», яка займається захистом прав в сфері вагітності, пологів і материнства.

-Лекція в НМУ ім. О.О. Богомольця-

Після візиту у Центр психологічного консультування, Кетелін М. Пайк прочитала відкриту лекцію в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця на тему «Психічне здоров’я впродовж всього життя жінки», після якої відповіла на запитання студентів і аспірантів:

“У другій половині дня мені випала честь прочитати лекцію аспірантам та студентам медичного університету про пріоритети психічного здоров’я впродовж всього життя жінки… Моя лекція викликала жваву дискусію щодо проблем, які виникають в Україні”

Лекція була організована кафедрою медичної психології, психосоматичної медицини і психотерапії завдяки зусиллям Ірини Франкової, яка входить у Консультативну раду проекту «Правда про жіноче здоров’я».

-Зустріч із Владою Недак та Наталією Сіліною-

13 квітня, в останній день перебування делегації в Україні, Кетелін М. Пайк та учасники делегації зустрілися із Владою Недак, Директоркою програм Проекту Кешер, керівницею проекту «Правда про жіноче здоров’я» і Наталією Силіної, лікарем-гінекологинею, керівницею Dr.Silina Школа жіночого здоров’я, експертом проекту з питань жіночого репродуктивного здоров’я. Під час зустрічі обговорювалася діяльність активісток Проекту Кешер в України, підсумки реалізації проекту «Правда про жіноче здоров’я», а також були намічені подальші кроки щодо просування тем жіночого здоров’я та жіночих прав в Україні.

РЕЗУЛЬТАТИ: Візит делегації Міжнародної консультативної ради (IAB) Глобальної програми охорони психічного здоров’я ВООЗ, яку очолила Кетелін М. Пайк став важливим для просування питань жіночого здоров’я в Україні та дав змогу показати злагодженість та результати роботи активісток Проекту Кешер в Україні.

Проект «Правда про жіноче здоров’я» реалізується за підтримки Канадського фонду «Grand Challenges Canada».

Долучайтеся!

Бажаєте допомогти Кешеру, зробити соціально-корисну справу або знайти нових друзів і однодумців?

Стати членкинею

Зробити благодійний внесок