Телефони
Адреса
м. Кривий Ріг, проспект Поштовий, будинок 1, офіс 200

“Головне благополуччя сім’ї – стан здоров’я мами”
доктор Є. Комаровський

ПОДІЯ: 24 квітня в м. Дніпро відбувся прес-ланч, присвячений завершенню першого етапу проекту «Правда про жіноче здоров’я» та ходу реалізації проекту «Мама для мами» ( «Visiting Mums»)

УЧАСНИКИ: Активістки Проекту Кешер, представники Департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації та Департаменту охорони здоров’я населення Дніпровського міської ради, головні лікарі та заступники головних лікарів з родопомочі акушерських стаціонарів м Дніпро, практикуючі психіатри та психологи, представники громадських організацій

ОБГОВОРЕННЯ: Прес-ланч був присвячений ознайомленню присутніх з діяльністю щодо просування тем жіночого здоров’я в містах-учасниках проекту «Правда про жіноче здоров’я», підведенню підсумків проекту та аналізу перших результатів, а також – результатам реалізації проекту «Мама для мами» та подальшому визначенню шляхів успішної взаємодії держструктур, медичної спільноти та громадських організацій для збереження фізичного та психологічного здоров’я молодих мам.

У цілому захід проходив в неформальній обстановці, що дало можливість познайомитися учасникам з основними подіями в межах проекту, поспілкуватися з організаторами та експертами проекту, представниками громадських організацій, отримати відповіді на питання і обговорити подальшу взаємодію.

Усі учасники прес-ланчу погоджуються, що актуальність основної теми проекту відповідає викликам сучасності та вимагає подальшого просування. Зокрема, першочерговою є робота над інформуванням жінок щодо питань їхнього здоров’я, яка позитивно вплине на поліпшення та збереження жіночого ментального здоров’я.

РЕЗУЛЬТАТИ: У результаті обговорення було прийнято рішення – розширити напрямки діяльності активістів Проекту Кешер, медичної спільноти, державних та громадських організацій у подальшому, а саме:

  • проводити роботу з жінками, які прийняли рішення залишати своїх новонароджених дітей в пологових будинках, а також з жінками, у яких відбулися передчасні пологи;
  • прийняти етичний Кодекс лікаря;
  • розробити та розповсюдити буклети про права та обов’язки сімейного лікаря;
  • працювати над інформуванням щодо переваг страхової медицини.

Проекти: «Мама для мами» реалізується у м. Дніпро за підтримки  CJP (Об’єднаної Єврейської Благодійної організації Бостона та околиць) у співпраці з Дніпровською єврейською громадою (Kehillah Project), «Правда про жіноче здоров’я» – за підтримки Канадського фонду «Grand Challenges Canada».

Долучайтеся!

Бажаєте допомогти Кешеру, зробити соціально-корисну справу або знайти нових друзів і однодумців?

Стати членкинею

Зробити благодійний внесок