Телефони
Адреса
м. Кривий Ріг, проспект Поштовий, будинок 1, офіс 200

“Освоєння базових інструментів роботи в Інтернеті, засобів сучасної комп’ютерної комунікації розширить можливості жінок проявляти свою соціальну активність, боротися за свої права, шукати і знаходити підтримку у зовнішньому середовищі і в своєму співтоваристві”
Влада Недак, директорка програм Проекту Кешер

ПОДІЯ: 9 серпня в м. Кривий Ріг у межах проекту “ОРТ-КешерНет. Комп’ютерна грамотність для жінок” відбувся запуск оновленого комп’ютерного центру ОРТ-КешерНет

УЧАСНИКИ: На відкритті центру були присутні керівники численних громадських програм і проектів єврейської громади міста: керівник громадського центру, керівник Volunteer Community м.Кривого Рогу, керівник денного центру, керівник підліткового клубу, регіональні куратори, керівники патронажної служби, керівник проекту “Крок до незалежного життя ». Також прийшли жінки, охочі вже зареєструватися на курси, які почнуться вже з 1 вересня.

ПРО ПОДІЮ: В рамках події відбулася презентація оновленого комп’ютерного центру в Кривому Розі, який тепер має нові програми і рівні навчання, а також буде носити ім’я Мари Шварц, багаторічної активістки Проекту Кешер в США.

Комп’ютерний навчальний центр ОРТ-Кешернет в Кривому Розі почав своє існування з 2003 року і успішно сертифікував більше 5500 чоловік. Всі ці роки центр підтримував жінок в самореалізації, саморозвитку та стійкої позиції на ринку праці.       

Презентацію оновленого центру провела директорка програм Проекту Кешер, Влада Недак. Вона розповіла учасницям про діяльності наших центрів, а також зазначила їх актуальність:

“Запропоновані навчальні курси і актуальні тренінги на базі «ОРТ-КешерНет» центру націлені на зміцнення цифровий грамотності та цифрової компетенції жінок, сприятимуть конкурентоздатності слухачів на сучасному ринку праці, розширять соціальні зв’язки слухачів в цифровому середовищі комунікації і забезпечать освоєння затребуваних на ринку праці прикладних професійних навичок (в сфері IT і SMM) та створять передумови для самозайнятості”.

Також про актуальність центру як для всієї громади, так і для жінок міста в цілому говорила Марина Литвинова, керівниця благодійного фонду «Хесед Хана»:

Цей центр продовжить допомагати клієнтам різних служб громади. Ми забезпечуємо доступ жінок до безкоштовної освіти, що є дуже суттєвою допомогою для нашого міста, де рівень доходів жінок, як правило, низький. Навчання на базі КЦ основам комп’ютерної та інформаційної грамотності сприятиме значною мірою підвищенню їх конкурентоспроможності на ринку праці, дасть необхідні знання та вміння для самореалізації та успішної кар’єри”.

Цікаво, що крім освіти, жінки, які навчаються на базі центру будуть брати участь в заходах «клубного формату» – знайомитися з традиціями єврейських свят, а також іншими важливими датами єврейського календаря.

РЕЗУЛЬТАТИ: “Нехай навколо нашого комп’ютерного центру сформується актив з жінок, яких цікавлять питання жіночого лідерства, становища жінки на ринку праці, питання боротьби з домашнім насильством, харассментом, буллінгом та іншими негативними явищами в сучасному суспільстві. Освоєння базових інструментів роботи в Інтернеті, засобів сучасної комп’ютерної комунікації розширить можливості жінок проявляти свою соціальну активність, боротися за свої права, шукати і знаходити підтримку у зовнішньому середовищі і в своєму співтоваристві” – такими побажаннями завершила Влада Недак презентацію, відкривши нову іменну таблицю ім. Мари Шварц.

А поки в найближчих планах нової команди центру «ОРТ-Кешернет» почати навчання жінок на курсах «Комп’ютерна грамотність» (базовий, середній, просунутий рівні), які включають Microsoft Excel, Microsoft Word, Microsoft Power Point, Internet, Браузер, Gmail, Oблочние сховища, Skype + соціальні мережі, Prezi, Сліпий набір тексту. Також відкрито набір бажаючих на курс «Фоторедактори» (базовий, середній): Adobe Photoshop Adobe Illustrator, Corel Draw. Для молоді курс «Підготовки до ЗНО Інформатика» і для сімей «Базове програмування для дітей».

Усі бажаючі можуть записатися на курси! КОНТАКТИ ДЛЯ ЗВ’ЯЗКУ:

Юлія Печоріна,  тел. +38 067 563 85 15, julijapechorina@gmail.com

Долучайтеся!

Бажаєте допомогти Кешеру, зробити соціально-корисну справу або знайти нових друзів і однодумців?

Стати членкинею

Зробити благодійний внесок