Телефони
Адреса
м. Кривий Ріг, проспект Поштовий, будинок 1, офіс 200

«Не дозволяйте своїм зовнішнім конфліктам руйнувати ваш внутрішній світ»
Кетрін Кульман

Чому це важливо?

Волонтерам під час роботи з людьми потрібно володіти безліччю інструментів комунікації. Один із найважливіших з них – вміння конструктивно вирішувати конфліктні ситуації, використовуючи їх для прогресу у відносинах.

29 липня запрошена спеціалістка – психологиня з міста Суми Лариса Семененко провела у межах проекту «Вмотивоване єврейське волонтерство: нові підходи», який реалізується за підтримки Голландського фонду, вебінар на тему: «Конфлікти в нашому житті і шляхи їх вирішення . Почастішання конфліктних ситуацій на тлі пандемії». Понад 20 учасниць з 14 міст України взяли участь у зустрічі.

Про що можна було дізнатися?

Учасниці вебінару розглядали такі питання і теми:

  • Що таке конфлікт?
  • Чому ми вступаємо в конфлікти?
  • У чому природа конфліктів?
  • Чи можна жити взагалі без конфліктів?
  • Яка роль конфліктів в нашому житті?
  • Наскільки я конфліктна людина?

Лариса Семененко (про-боно) на завершення зустрічі зазначила, що розпочато роботу над темою конфліктів, яка дуже важлива особливо для тих, хто працює з людьми. Тому вона готова працювати з зацікавленою групою онлайн і далі.

Олена Кальницька презентувала групі слухачів проекти нашої організації по Конструктивному вирішенню єврейських конфліктів, який ми проводимо 9 адара вже п’ять років, і по Медіації, запропонувавши всім бажаючим матеріали і консультації для занять в своїх громадах і групах.

Наприкінці зустрічі, звичайно ж, учасниці отримали інструменти у вигляді набору практичних вправ для успішних комунікацій, а також презентацію, відеоматеріали з конфліктними ситуаціями і набір практичних вправ.

Що кажуть учасниці?

«Завдяки розбору ситуацій я зрозуміла, що дозвіл інциденту, ще не означає, що дозволені причини конфлікту. Треба дивитися глибше і не зупинятися на досягнутому…» – Ольга З.

«Вважаю, що конфлікти – це можливості: можливість зростання, можливість міцних комунікацій, можливість створення згуртованої команди ….» – Олена М.

«Мабуть, вперше замислилася про свою конфліктності … Завжди вважала, що я досить комунікабельна. Виявляється, в чомусь я змішувала поняття. Після зустрічі сьогодні бачу, що є, над чим подумати і слід опрацювати з цим. Для роботи з людьми ці знання дуже знадобляться…»- Інна С.

Долучайтеся!

Бажаєте допомогти Кешеру, зробити соціально-корисну справу або знайти нових друзів і однодумців?

Стати членкинею

Зробити благодійний внесок