Телефони
Адреса
м. Кривий Ріг, проспект Поштовий, будинок 1, офіс 200

“Поодинці ми так мало можемо зробити. Разом ми здатні перевернути гори”
Хеллен. А. Келлер

3 лютого 2019 р. в місті Києві Всеукраїнська жіноча єврейська організація «Проект Кешер» провела «Ярмарок волонтерського майстерності», в якій взяли участь активістки і представниці Проекту Кешер з 22 міст України. Показовим стало те, що саме на цьому заході вперше в якості доповідачів виступили волонтери-активістки ВГО «ВЖЕО «Проект Кешер».

Привітати учасниць Ярмарку прийшли партнери та давні друзі Проекту Кешер: виконавчий директор Всеукраїнського єврейського конгресу, директор «Гілеля» і директор програми Ліммуд Україна – Осик Аксельруд; виконавчий директор об’єднаних релігійних громад прогресивного іудаїзму в Україні – Олександр Гайдар; координатор освітніх програм релігійних громад прогресивного іудаїзму України, голова Київської релігійної громади прогресивного іудаїзму «Атиква» – Олександра Гайдар; директор відділу неформальної освіти ЕА Сохнут-Україна – Катерина Рабина; координатор общинних програм Київського регіону JDC – Олена Прочан; керівник сайту ВААД України, виконавчий директор Сіоністської федерації України – Олена Заславська; представник ВАУ «Маккабі» в Києві – Ігор Левенштейн; представниця організації ООН жінки в Україні – Людмила Ковальчук; глава Інформаційно-консультаційного жіночого центру, представниця Гендерної платформи – Олена Суслова; керівник проекту «Life Changer» – Ірина Чорнобривець.

Однією із ключових тем Ярмарку стала тема збереження жіночого здоров’я, яка була висвітлена в рамках проекту «Правда про жіноче здоров’я», що реалізується Проектом Кешер в партнерстві з Громадським радіо за підтримки фонду Grand Challenges. Так, на панельній дискусії керівник програми «Жіноче здоров’я» Проекту Кешер Марина Константинова, представила звіт про діяльність 10 міст України, які діють у межах цього проекту та показала результативність їхньої діяльності у справі руйнування суспільних стереотипів щодо жіночого здоров’я.

Своєю чергою, професійний блок панельної дискусії провела Наталія Силіна – кандидат медичних наук, гінеколог-ендокринолог вищої категорії. Учасниці отримали правдиву і зрозумілу інформацію щодо вікових змін дівчат та жінок.

Варто підкреслити, що за роки діяльності Проекту Кешер в Україні, наші активістки стали професіоналами в багатьох областях, вони успішно провели цілу феєрію майстер-класів:

  • Тренінг «Не впливай на мене, якщо зможеш» про вплив слів і міміки на інших людей, провела Анна Шпунт (Львів) – професійний тренер, психолог, сертифікований НЛП-практик і HR-менеджер в ІТ компанії, тренер проекту робочий сервіс Львів, член Міжнародної організації «Meдіатори без кордонів»
  • Про медитацію та методи вирішення конфліктів розповіла Еліна Кац (Рівне), маркетолог і експерт з PR та комунікації, член Міжнародної організації «Meдіатори без кордонів»
  • Заняття про те, як правильно висвітлювати тему «Голокост. Жіночі історії» та працювати з текстами провела Юлана Вальшонок (Харків) керівник освітніх програм Харківського музею Голокосту
  • Практичне заняття щодо методів самооборони провела Світлана Михальчук (Житомир), інструктор з Крав-фіт і пілатесу, автор тренінгу по жіночій самообороні «Залізна леді»
  • Секретами чорно-білих портретів та правильного ракурсу на фото поділилась Белла Гінсбург (Миргород) професійний фотограф

  • Про особливості захворювань серця у жінок і те, як стан серця впливає на загальний стан жіночого здоров’я розповіла Віта Ружанська (Вінниця) – лікар-кардіолог, аспірант кафедри внутрішньої медицини Вінницького національного медичного університету
  • Про те, як зберегти емоційне здоров’я через мистецтво поділилась Марина Медведєва (Черкаси) – психолог-консультант, музичний терапевт, тренер по голосовій практиці
  • З традицією та історією через єврейський танець познайомили учасників Марина Кучеренко та Галина Власенко (Мелітополь), представниці зразкового танцювального колективу єврейського танцю «Мааян» познайомили учасників

  • «Секретами Пурімського палацу» поділилася з учасницями Олена Федорова (Біла Церква) – викладач навчально-виховного комплексу «Міцва – 613»

Гарним завершення заходу стало нагородження волонтерів Проекту Кешер та ведучих майстер-класів листами Подяки. Нагороди знайшли своїх героїнь. Адже тільки завдяки спільним діям громади та державних структур із нашими активістками, Ярмарок волонтерської майстерності відбувся, а його учасниці отримали неоціненний досвід та знання щодо таких тем, як  єврейська освіта, жіноче здоров’я, медіація, соціальна психологія та творчість в реаліях громади.

Таким чином, ми віримо, що завдяки потенціалу і талантам активісток Проекту Кешер подібні заходи у майбутньому стануть традиційними.

Як бачимо, коли ми об’єднуємо зусилля, все в наших руках!

Слідкуйте за нашими наступними заходами у розділі «Анонси»

Долучайтеся!

Бажаєте допомогти Кешеру, зробити соціально-корисну справу або знайти нових друзів і однодумців?

Стати членкинею

Зробити благодійний внесок