Телефони
Адреса
м. Кривий Ріг, проспект Поштовий, будинок 1, офіс 200

“Працюючи над книжкою, ми часто виявляли, що раніше розуміли деякі речі геть не правильно.
Так, ми теж були жертвами міфів, пов’язаних із жіночими статевими органами.
Цих міфів безліч”
Ніна Брохманн та Еллен Стьоккен, авторки книги «Приховане диво»

Одного дня дві студенти медичного університету почали вести блог про відверті питання жіночого здоров’я. За короткий час блог набрав близько півтора мільйони переглядів. Після цього молоді жінки вирішили створити довідник-порадник «Приховане диво», який користується не меншою популярністю. У чому причина такої популярності блогу та книги? Як книга «Приховане диво» руйнує міфи щодо нашого тіла? У чому важливість такої місії? Та як не стати жертвами цих міфів? Розповідаємо далі.

Нагадуємо про наш унікальний проект «Правда про жіноче здоров’я», який руйнує міфи та стереотипи про жіноче здоров’я! Більше про проект тут – проект «Правда про жіноче здоров’я»

Чому книга настільки актуальна та популярна?

Спробуйте не налякатися від усвідомлення того, скільки міфів та відвертих маніпуляцій, пов’язаних із тілом жінки й продиктованих прагненням зберегти сторонній контроль над ним, досі побутує у нашому суспільстві. Звичних, тому й часто непомітних, але достатньо руйнівних.

І здається, нібито є безліч статтей у жіночих журналах на тему статевих органів, сексу, контрацепції, сотні жіночих блогів і тисячі тем на жіночих форумах. Та як розібратися де серед цього всього правда, а де міф? У що нам варто вірити, а у що ні? Адже, погодьтесь, відповіді на деякі питання, що стосуються нашого здоров’я аж занадто розмиті та нечіткі, оповиті стереотипами та міфами.

Саме така ситуація спровокувала шалену популярність блогу, а згодом книги – «Приховане диво» Ніни Брохманн та Еллен Стьоккен, про яку ми писали на початку. Молоді жінки, студентки медичного університету, чітко та доступно, без незрозумілих термінів, без осуду, без міфів і забобонів, натомість з гумором і величезною повагою до жінки розповідають всю правду про складний і дивовижний механізм жіночих органів:

“Жіночі статеві органи – це надзвичайна частина тіла, і ми вважаємо, що знання про те, як функціонує наш організм є ключем до відмінного сексуального здоров’я… Ми сподіваємося, що цією книжкою допоможемо вам ухвалювати зважені та мудрі рішення, що найкраще годяться саме для вас”

Де найбільше міфів?

Варто відзначити, що міфів безліч і вони стосуються різноманітних аспектів жіночого здоров’я. Проте, як Ви вважаєте, – які теми оповиті найбільшою кількістю міфів та стереотипів? Правильно – табуйовані відверті теми сексуального здоров’я та статевих органів жінки. Теми, про які, вважається, не тільки соромно говорити, але й думати. Саме так простір, де б мала бути достовірна інформація заповнюється вигадками та плітками, «заростаючи» укоріненими міфами та стереотипами.

Про це пишуть й авторки книги «Приховане диво», ставлячи завдання – зруйнувати ці міфи та розповісти правду про здоров’я:

“Ми хочемо, щоб жінки могли мати можливість самостійно ухвалювати рішення, спираючись на факти; щоб ці їхні рішення ґрунтувалися на медичних знаннях, а не на плітках, непорозуміннях чи страху”

Так, Ніна Брохманн та Еллен Стьоккен у книзі пишуть про такі відверті теми жіночого здоров’я, як: жіноча анатомія (піхва, клітор, матка та яєчники), гормони, які керують їх роботою, секс (перший раз у житті дівчини, жіночий оргазм, репродуктивна функція), контрацепція (методи контрацепції, шкідливість, ефективність), жіночі хвороби тощо.

 “Читати цю книгу — мов спілкуватися з обізнаною подругою, а ілюстрації чудово доповнюють написане” – відгук читачки.

Хіба дорослі жінки знають недостатньо про власне тіло?

Ми можемо подумати, що вже достатньо дорослі, а значить знаємо як працює наше тіло та що з ним робити. А «Приховане диво» – це книга для дівчаток-підлітків або для їхніх батьків, які дбають сексуальне виховання своїх дітей та вчаться говорити із підлітками на ці теми.

Та справа не зовсім так. Насправді, книга призначена як для дівчат-підлітків, так і для дорослих жінок та навіть чоловіків.

Так, за висновками Кейт МакКомбс, відомої спеціалістки з сексуальної освіти з Нью-Йорка, не отримавши необхідні знання щодо сексуального виховання в школі, дорослі стикаються з тими ж проблемами, що і підлітки: на них виливається реклама, «сумнівні» інтернет-ресурси з медичними статтями, які пишуть неспеціалісти, величезна кількість порнографії і малоефективних курсів по тому, як знати більше про власне тіло тощо.

Як наслідок – ми також оточені міфами та незнанням щодо власного здоров’я. Цікаво, що це визнають й авторки книги Ніна Брохманн та Еллен Стьоккен, фахівці в галузі медицини (!!!):

“Працюючи над книжкою, ми часто виявляли, що раніше розуміли деякі речі геть не правильно. Так, ми теж були жертвами міфів, пов’язаних із жіночими статевими органами.
Цих міфів безліч”

 Як не стати жертвами міфів про здоров’я?

 Щоб знати правду про власне здоров’я, потрібно найперше – цікавитись ним. Не бійтесь ставити незручні питання своїм лікарям, відвідуйте просвітницькі заходи, читайте авторитетну літератури (на кшталт книги «Приховане диво»), прислухайтеся до власного тіла та його проблем! Якщо Ви є батьками, тоді Вам також необхідно подбати про статеве виховання й Вашої дитини.

Ми також, реалізовуючи проекти напрямку «Жіноче здоров’я», прагнемо внести свою лепту у процес звільнення від міфів та стереотипів у плані жіночого здоров’я. Тому пропонуємо Вам переглянути відео-, аудіо- та методичні матеріали нашого проекту «Правда про жіноче здоров’я».

Завдяки нашим експертам, професійним лікарям, велика кількість міфів щодо жіночого здоров’я вже зруйнована! Пропонуємо «викинути» ці міфи із власного життя й Вам та дізнатися правду. Адже знати правду про власне здоров’я – не соромно… Ба більше, знати правду – це перший крок до того, щоб бути здоровою! Приємного перегляду:

Аудіо-подкасти (випуски) радіопередачі «Правда про жіноче здоров’я» – обговорення відвертих тем жіночого здоров’я лікарями, психологами та експертами на Громадському радіо 

 Відео «Міфи про секс, гормони та контрацепцію коментують відомі жінки»

Відео «7 незручних запитань гінекологу»

Відео «Гінеколог Наталія Лелюх відома як Доктор Наташа розвінчує міфи про жіноче здоров’я»

Відео «Історія Мирослави. Як я прийняла своє тіло»

Інформаційні буклети «Правда про жіноче здоров’я» – роз’яснення відвертих тем жіночого здоров’я у зручному письмовому вигляді

І на завершення, приємна новина: зовсім скоро ми розіграємо декілька примірників книги «Приховане диво» серед наших підписниць у Facebook. Стежте за новинами на нашій офіційній сторінці – Проект Кешер в Україні

Долучайтеся!

Бажаєте допомогти Кешеру, зробити соціально-корисну справу або знайти нових друзів і однодумців?

Стати членкинею

Зробити благодійний внесок