Телефони
Адреса
м. Кривий Ріг, проспект Поштовий, будинок 1, офіс 200

Чому це важливо?

Наближається єврейський новий рік – Рош а-Шана. Саме час поговорити про підготовку до свята, його духовний сенс і наше духовне оновлення напередодні наступного року.

Саме тому 13 вересня активістки Проекту Кешер в м. Дніпро і юні волонтерки «Волонтерської мережі FSU «Volunteer Community» провели акцію, присвячену прийдешньому святу Рош а-Шана.

Захід відбувся в межах проєкту «Вмотивоване єврейське волонтерство: нові підходи», що реалізується за підтримки Голландського єврейського гуманітарного фонду.

Про що можна було дізнатися?

В межах акції відбувся інтерактивний майстер-клас з виготовлення оригінальних кексів з яблуками. Учасниці не тільки готували під керівництвом професійних кондитерок, а й згадували в форматі вікторини історію свята, семантику і функціональний принцип підбору інгредієнтів та продуктів для святкування Рош а-Шана. Наприклад, гранат символізує кількість Заповідей в Торі, мед – щоб рік був солодким і т.д.

Поки готувалися кекси, представниця Проекту Кешер Елла Гончарова познайомила всіх присутніх з діяльністю нашої організації і провела інтерактивне обговорення «Роль жінки в святі Рош а-Шана».

30 наборів кексів у формі «рибки» і «граната» з побажаннями солодкого, здорового і мирного нового року волонтерки розвезуть по адресам пенсіонерам єврейської громади Дніпра і в Будинок для літніх людей «Бейт Барух». Своїми діями і вчинками ми здійснюємо наш Тікун Олам.

Що кажуть учасниці?

Рош а-Шана – час підбиття підсумків та планування наступного року. Ось і учасниці зустрічі внесли в свої плани на новий рік. Учасниці зустрічі аналізували свої вчинки за допомогою гри, характеризували себе, свої переваги і недоліки і, як годиться в Новий рік, брали на себе зобов’язання, брали усвідомлені рішення: почати зміни з себе, вирішивши продовжувати творити добрі справи:

«Я людина дуже скромна і сором’язлива, ніколи не виділяюся серед інших. І багато в чому мені це заважає. Хочу стати більш комунікабельною і активною, допомагати людям, які потребують моєї участі…» – Лера, учасниця зустрічі

«Сьогодні я дуже багато дізналася для себе нового. У мене багато енергії, сил і бажання бути потрібною людям. Я рада, що беру участь у такому цікавому благодійному марафоні…» – Віка, учасниця зустрічі

«Допомагати людям – це моя професія. Я медик. І мені дуже приємно, що наше молоде покоління переймається турботою і увагою до людей старшого покоління, до дітей, до особливо нужденних. Нам було цікаво, людям різних поколінь, разом спілкуватися, разом творити, разом думати про майбутнє…» – Рівка, учасниця зустрічі

Долучайтеся!

Бажаєте допомогти Кешеру, зробити соціально-корисну справу або знайти нових друзів і однодумців?

Стати членкинею

Зробити благодійний внесок