Телефони
Адреса
м. Кривий Ріг, проспект Поштовий, будинок 1, офіс 200
Народження малюка – це завжди дуже довгоочікувана подія, сповнена передчуттям радості від першої зустрічі і неймовірними переживаннями – «Я – мама!». Однак, щойно наш малюк з’являється на світ, весь фокус уваги зміщується на нього, і ми залишаємося нібито «за бортом». Давайте поговоримо про це.

Сьогодні у майбутніх мам є величезна кількість можливостей для підготовки до майбутнього материнства: це і різні курси підготовки до пологів, школи материнства, лекції від різних фахівців і безліч доступної літератури. І здавалося б, ми все дізналися, прочитали, обговорили, зрозуміли. Проте після пологів картина життя виявляється зовсім не такою, як ми собі уявляли. Мама опиняється один на один зі своїми переживаннями і великою кількістю питань, а ще з дитиною, яка плаче невідомо чому, з гормональними перебудовами і повним нерозумінням, як же тепер будувати своє нове життя мами.

Тим часом, наші соціальні мережі лише сприяють популяризації образу ідеальної мами. Переглядаючи стрічку Інстаграму або інших соціальних мереж, молода мама мимоволі порівнює себе з тими, хто все встигає, хто відмінно готує, займається з дітьми, подорожує з чоловіком, живе в ідеально чистому будинку, має підтягнуту фігуру і т.д. Все це формує в голові у мами велику кількість нереалістичних картинно-глянцевих уявлень про себе, малюка і про життя з ним.

При порівнянні себе із супермамами, виникає почуття власної неповноцінності, але ж мало хто показує зворотну сторону материнства – втому від безсонних ночей, нерозуміння, чого ж дитя хоче, коли кричить, неможливість вчасно поїсти, прийняти душ, а також нігті без манікюру, роздратування, що переходить в гнів і відчуття безсилля від відсутності простої допомоги. Також мало хто говорить про потреби самої мами.

Материнство – це не тільки про щастя, це про велику кількість обов’язків, переживань, високий рівень відповідальності, а також це побут, який абсолютно змінюється. Не будемо вас лякати, так буває, звісно, не у всіх.

Як налагодити грудне вигодовування, яку пляшечку краще купити малюкові, годувати по годинах або на вимогу, чи спати разом, коли вводити прикорм і який саме, як довго тримати на руках, як справлятися з втомою, болем і своїм роздратуванням – ці та інші питання хвилюють кожну маму. І за всім цим стоїть бажання розібратися: «А чи достатньо я гарна мама? Чи все я правильно роблю? Чи добре дбаю про свою дитину?». Це природнє бажання. Народжується не тільки дитина, народжується МАМА! І їй дуже хочеться бути найкращою для свого малюка. А ще їй хочеться залишитися у гармонії з собою і зберегти психологічне здоров’я. Особливо молода мама потребує турботи, підтримки, уваги і розуміння.

Для того, щоб у мами та малюка сформувалися позитивні відносини, наш проєкт «Мама для мами» пропонує вам свою допомогу.

Досвідчені та підготовлені ментор-мами будуть відвідувати вас (онлайн) один раз на тиждень, у зручний для вас час. Говорити про свої почуття та питання, які хвилюють, розуміючи, що тебе не засудять – це важливий досвід для будь-якої людини, не кажучи вже про молоду маму, яка дуже вразлива в цей період.

Зараз проєкт розширив свої кордони, і у нас з’явилася можливість допомогти молодим матусям з усіх регіонів України. Ви можете почати спілкування з ментор-мамою, а також приєднатися до групи психологічної підтримки, яку два рази в місяць веде практикуючий психолог, супервізор проєкту «Мама для мами». Мета цієї групи – підтримка і прийняття, розвиток своїх сильних сторін і пошук внутрішніх ресурсів. Також ви зможете більше дізнатися про себе, свої емоції, потреби, навчитеся справлятися зі стресами, а це допоможе вам повніше відчути радість материнства. Ми гарантуємо вам конфіденційність, теплу атмосферу і професійну психологічну допомогу, безпечний простір, де можна бути собою!

Дізнатися більше про проєкт «Мама для мами» та долучитися до групи.

Долучайтеся!

Бажаєте допомогти Кешеру, зробити соціально-корисну справу або знайти нових друзів і однодумців?

Стати членкинею

Зробити благодійний внесок