Телефони
Адреса
м. Кривий Ріг, проспект Поштовий, будинок 1, офіс 200
Стоматологічна допомога

У межах Програми медичних гарантій безоплатною для пацієнтів є ургентна, тобто невідкладна, медична допомога для всіх, та планова для дітей до 18 років. Адже стоматологічні послуги є доволі вартісними, а більшість стоматологічних проблем не становлять загрози життю та здоров’ю. Тому кошти Програми спрямовуються на ті медичні послуги, які рятують життя.

Які саме стоматологічні послуги є безоплатними:
  • ургентна (невідкладна) допомога дітям і дорослим;
  • планова допомога дітям, крім ортодонтичних процедур та протезування;
  • інструментальні дослідження: внутрішньоротова та позаротова рентгенографії;
  • своєчасне знеболення;
  • хірургічні втручання, коли в них виникає необхідність під час невідкладної стоматологічної допомоги дорослим і дітям;
  • обов’язкові профілактичні огляди школярів та дітей до 6 років.
Хірургічна допомога

Програма медичних гарантій покриває не тільки самі хірургічні втручання, а й всі супутні медичні послуги. 

Зверніть увагу, що безоплатна допомога надається за направленням. Зокрема, це може бути направлення сімейного або лікуючого лікаря. Проте пацієнту в невідкладному стані нададуть допомогу безоплатно без направлення. 

Щоб отримати допомогу безоплатно за Програмою медичних гарантій, зверніться у заклад, що має договір з НСЗУ на пакети “Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах” чи “Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня”. 

Дізнатись контакти найближчого закладу можна за номером 16-77. Якщо людина перебуває у невідкладному стані, її у лікарню доставить бригада екстреної медичної допомоги. 

У перелік послуг для проведення операцій входить, по-перше, первинний огляд, під час якого лікар визначає маршрут пацієнта та що йому потрібно зробити перед проведенням операції.

По-друге, всі необхідні супутні аналізи та дослідження. Зокрема, це лабораторні обстеження, такі як загальноклінічний аналіз крові та сечі, бактеріологічні, цитологічні дослідження; інструментальні дослідження (ЕКГ, УЗД, КТ, МРТ, рентген та інші) тощо. Заклади мають робити їх цілодобово та мати все необхідне обладнання. 

Перед операцією пацієнт має пройти безоплатне передопераційне обстеження

Оперативне втручання та анестезія (загальний наркоз, епідуральний наркоз, місцева анестезія, знеболювання в післяопераційному періоді) теж проводиться безоплатно – кошти закладам оплачує НСЗУ.

На всіх етапах надання допомоги пацієнт має бути забезпечений ліками з Нацпереліку основних лікарських засобів безоплатно. Перевірити наявність ліків у конкретному закладі можна на сайті eliky.in.ua

У разі потреби пацієнту мають надати безоплатно інтенсивну терапію. Післяопераційний догляд та допомога, якої потребує пацієнт – також безоплатні. Зокрема, це цілодобовий лікарський та медсестринський догляд, післяопераційний моніторинг та медикаментозна терапія, консультації лікарів різних спеціальностей, реабілітація у гострому періоді, якщо до неї немає протипоказань.

У разі проведення хірургічних операцій у стаціонарі в перелік безоплатних послуг включене харчування.

Чого не покриває Програма медичних гарантій?

Передусім, підвищеного сервісу. Наприклад, окремої палати та покращеного харчування. Також пацієнт має взяти з собою в стаціонар особисті речі та предмети гігієни. 

У 2022 році в Програмі медичних гарантій з’явилася нова послуга — хірургія одного дня. Вона включає все вищезгадане, водночас пацієнт проводить у стаціонарі не більше 24 годин. Одразу після втручання людина може поїхати відновлюватися додому. Це, наприклад, операції на оці, носі, кінцівках, опорно-руховому апараті, лапароскопічне видалення жовчного міхура — перелік не вичерпний.

Хірургічні операції, які не потребують госпіталізації, можна зробити безоплатно в медичних закладах, які мають договір з НСЗУ на профілактику, діагностику, спостереження, лікування та реабілітацію пацієнтів в амбулаторних умовах. Усе необхідне для операції гарантується.

Хірургічна операція є безоплатною за таких умов:
  • за направленням сімейного лікаря;
  • за направленням лікуючого лікаря;
  • при переведенні з іншого медичного закладу або підрозділу;
  • при самозверненні в невідкладному стані;
  • при доставленні бригадою екстреної медичної допомоги.

 

Долучайтеся!

Бажаєте допомогти Кешеру, зробити соціально-корисну справу або знайти нових друзів і однодумців?

Стати членкинею

Зробити благодійний внесок