Телефони
Адреса
м. Кривий Ріг, проспект Поштовий, будинок 1, офіс 200

Перепади температури, сухе повітря в приміщенні, відсутність сонячних променів і вітамінів – звичайно, все це впливає на нашу шкіру. І, як Ви розумієте, не в кращу сторону. Більше того, існує багато міфів про догляд за шкірою взимку, через які ми знаємо як правильно доглядати за нею.

Тому сьогодні ми спробуємо зруйнувати декілька таких популярних міфів . І допоможе нам косметологиня Інна Беспалова:

– Зимові проблеми шкіри викликані агресивними і при цьому мінливими кліматичними факторами: морозом, вітром, снігом, іноді і дощем. Крім того, зима не скасовує звичайних зовнішніх агресорів, таких, як вільні радикали і солі важких металів. Все це призводить до неприємностей у вигляді сухості, лущення, почервоніння шкіри, що провокує її передчасне старіння. Вирішити (а краще запобігти) таким проблемам потрібно, забезпечивши шкірі хороший захист. Існує два таких шляхи: дати захист ззовні (за допомогою захисних кремів) для заспокоєння і поповнення вологи, і підвищити власні захисні сили шкіри. Звичайно, до найкращого результату призводить поєднання цих двох методів.

Міф № 1. Взимку потрібно користуватися тільки жирними кремами
Картинки по запросу крем зимой

– Ця думка була свого часу настільки поширеною, що багато косметичних компаній виробляли зимову продукцію тільки з підвищеним вмістом жирів.

Насправді ж, шкірі потрібно не тільки живлення, але і зволоження! У деяких випадках використання зволожуючих засобів навіть більш актуально, ніж поживних. Косметологи пояснюють це тим, що взимку ми багато часу перебуваємо в опалювальних приміщеннях, повітря яких сушить нашу шкіру, а значить, вона вимагає додаткового зволоження.

Важливе правило: наносити будь-який крем на шкіру необхідно за 20-30 хвилин до виходу на вулицю. На думку деяких фахівців, краще цей час збільшити до 1 години. Це стосується і жирних кремів, оскільки такі засоби містять мінімум 25% води. Якщо Ви нанесете крем пізніше, це призведе до переохолодження, сухості, почервоніння і лущення шкіри.

Ідеальним виходом є використання кремів, що поєднують в собі функції живлення і зволоження. Але їх знову ж потрібно вибирати в залежності від типу шкіри.

Міф № 2. Взимку не потрібно користуватися кремами з SPF

Багато хто вважає, що креми з сонцезахисним фільтром необхідно використовувати тільки влітку, коли сонце особливо активне. Та це велика помилка.

Користуватися кремами з SPF-фільтром необхідно цілий рік! Шкідливі для шкіри ультрафіолетові промені сонце випромінює і взимку. Звичайно, використання крему з таким високим ступенем захисту, як SPF-40 або SPF-50, не потрібне, а ось крему з SPF-10 – цілком виправдано.

Наносити засіб з сонцезахисним фільтром можна як основу під макіяж або під денний крем. Добре в цьому плані використовувати легку сироватку або гель, до складу яких входить велика кількість антиоксидантів (виноградні кісточки, зелений чай, ромашка, календула, волошка синя).

Крім того, існують денні живильні та зволожуючі креми, до складу яких вже входить SPF-фільтр.

Міф № 3. У холодну пору року не можна користуватися скрабами і пілінгами

Картинки по запросу о зимнем уходе– Багато хто вважає, що взимку не слід користуватися скрабами і пілінгами для обличчя і тіла, оскільки це призведе до висушування і лущення шкіри – ця думка помилкова.

Насправді, проводити глибоке очищення шкіри необхідно в будь-який час року. Відлущування, що дозволяє видалити відмерлі клітини шкіри, може привести до вказаних вище наслідків тільки в тому випадку, якщо Ви будете зловживати цією процедурою або неправильно її проводити.

Взимку користуватися скрабами для тіла необхідно всього один раз в тиждень. 

Міф № 4. Гарячий душ взимку покращує стан шкіри

– Ніщо не сушить шкіру тіла так, як гарячий душ або ванна. Але багато хто вважає, що гаряча вода добре зволожує шкіру …

Насправді, високі температури призводять до розширення кровоносних судин і, як наслідок, до надмірного випаровування вологи через шкіру. Гарячий душ протипоказаний навіть тим, у кого жирна шкіра.

Небажаний вплив на шкіру здіснює і холодна вода. Порушуючи роботу сальних залоз й кровоносних судин, холодні водні процедури стають причиною сухості шкіри.

Тому завжди приймайте теплі душ або ванну. Кімнатна температура має бути оптимальною для тіла.

Не забороняється взимку приймати контрастний душ. Він здійснить благотворний вплив на тіло, додасть шкірі еластичності і пружності. Але приймати такий душ потрібно ввечері, а не вранці.

Також рекомендується один раз на тиждень приймати теплу ванну з використанням заспокійливих та розслаблюючих ароматичних масел або відвару з лікарських трав.

Після водної процедури масажними рухами бажано нанести на тіло зволожуюче молочко або бальзам.

Міф № 5. Шкіра губ не вимагає особливого догляду в зимовий період

Картинки по запросу кожа губ зимой– Шкіра на вустах дуже тонка, вона особливо чутлива і сприйнятлива до холодних температур. Тому шкіра губ вимагає в зимовий період особливого догляду.

Показником здоров’я і правильного догляду за губами є червона облямівка навколо них. Якщо Ви неправильно доглядаєте за губами під час холоду, облямівка стає сухою, іноді запалюється, а на шкірі губ з’являються дрібні тріщини.

Взимку особливі вимоги до складу декоративної помади. Найкраще користуватися помадами, що містять велику кількість жирів. Від блисків для губ рекомендується відмовитися.

Гігієнічна помада повинна знаходитися в косметичці кожної жінки в холодну пору року.

Користуватися нею потрібно як у вигляді самостійного косметичного захисного засобу, так і в якості основи під декоративну помаду.

Міф № 6. Від професійних косметологічних процедур взимку краще відмовитися

– Це теж один з найпоширеніших міфів – через те, що взимку шкіра особливо чутлива і ніжна, краще відмовитися від косметичних процедур в професійних салонах.

Насправді, косметичні процедури повинні мати систематичний характер, і певний період року – не привід відмовлятися від них.

Показані такі процедури косметичних салонів, як масаж, обгортання, компреси, глибокий пілінг. Правда, перш ніж вийти на вулицю, доведеться провести в приміщенні більше часу, ніж влітку.

Міф № 7. Харчування ніяк не впливає на стан нашої шкіри взимку

Картинки по запросу питание зимой– Їжа дуже навіть впливає на нашу шкіру! Взимку їжа повинна бути зігріваючою, повноцінною, багатою жирами, білками і вуглеводами. Вона повинна стимулювати імунну і захисну функції шкіри. Якщо Ви харчуєтеся збалансовано, то на Вашій шкірі це ніяк не відіб’ється. Якщо ж у Вас є певні гастроентерологічні патології, то взимку не виключені періоди загострення хронічних гастритів, холециститів і інших запальних захворювань. Тому таким людям потрібно дотримуватися дієти.

До речі, взимку ми більше вживаємо в їжу корисних жирів, тому що частину енергії ми витрачаємо на те, щоб зігріти організм. Тому взимку їжа завжди більш жирна і калорійна. Влітку ж вона легша.

Джерело: Поради про догляд за шкірою взимку

Як бачимо, деяка «перевірена» інформація про догляд за своєю шкірою взимку є всього лише фейком. Тому ставтеся відповідально до питань власного здоров’я та дізнавайтеся правду про жіноче здоров’я разом з Проектом Кешер!

Проект “Правда про жіноче здоров’я”

Долучайтеся!

Бажаєте допомогти Кешеру, зробити соціально-корисну справу або знайти нових друзів і однодумців?

Стати членкинею

Зробити благодійний внесок