Телефони
Адреса
м. Кривий Ріг, проспект Поштовий, будинок 1, офіс 200

Моєму синові присвячується …

На цьому тижні я отримала такий довгоочікуваний дзвінок … І я не буду вас довго мучити варіантами, а просто напишу, що мій син пройшов конкурсний відбір в університет.

Мені здається, що про це я не переставала думати останні півроку, програваючи різні сценарії. Стрічка рясніла повідомленнями про те, з якою гіркотою батьки і діти-випускниці і випускники були позбавлені останньої лінійки, останнього дзвоника і випускного, з сукнями, зачісками, рестораном, дискотекою, салютом і зустріччю світанку. Якщо дуже чесно, то я зовсім не сумувала, з усього свого випускного я пам’ятаю лише теплі привітання мого дідуся, подарунок від нього, свій незвичайний наряд зі штанами і ще декілька татів, які трохи випили зайвого і спали в кабінеті малювання під ранок. У мене немає жодної фотографії з випускного, і немає особливих спогадів про нього. Але я пам’ятаю до дрібниць, як я здавала вступні іспити, як їздила дивитися списки прийнятих випускників. Я пам’ятаю навіть квитки і теми, які мені попалися на усному і письмовому іспитах.

Тому всі мої думки були присвячені вступній кампанії, яка була абсолютно непрогнозованою (як і багато інших речей) і зміщеною в часі. І коли я видихнула і зрозуміла, що мій син перетнув цю фінішну пряму, я також зрозуміла, що через місяць він увійде в дивно новий і дорослий етап свого життя, який багато із завмиранням згадують як «кращі студентські роки» …

Можна згадувати про такі сентиментальні речі, як останній дзвінок або останній день народження вдома, але, мені здається, важливо подумати про ті речі, які, потрібно встигнути зробити з майбутніми випускниками. Я склала свій список для батьків дітей старших класів – все, що важливо зробити до того, як ваші діти підуть до коледжу або ВНЗ і почнуть новий дорослий етап свого життя.

1.Зробіть професійну сімейну зйомку з ними …

Спробуйте зробити той ідеальний набір сімейних фотографій, який не зможе зробити жоден любитель. Здається, що діти виросли, і необхідність документувати їх чудові обличчя втратила свою актуальність. Неправильно. Цей погляд дитинства, яке щойно закінчилося і ще не зовсім дорослого, такий швидкоплинний. Встигніть його зберегти і насолодитися ним згодом.

2.Розкажіть їм про свої невдачі …

Поділіться зі своїми дітьми, як ви зазнали велику для вас невдачу і як, вже відновившись і видужавши, протягом деякого періоду часу ви ще думали, що це не так. Ми відіграємо важливу роль в житті наших дітей, як люди, що колись володіли надздібностями. Розкажіть їм, як ці здібності підводили вас у ролі як дорослого, так і у ролі мами/батька.

3.Купіть їм одну важливу річ …

Цей момент, ці останні дні гідні того, щоб їх згадати, і не дозволяйте їм пройти непоміченими. Я до сих пір пам’ятаю тоненьке золоте колечко в оксамитовій трояндочці, яке подарував мені дідусь прямо на лінійці біля школи … Ювелірні вироби, годинники, шалено дорогі кросівки, машинка для татуажу або шикарний шкіряний гаманець – важливими факторами при цій покупці є краса і сенс, а не витрати.

4.Розкажіть їм секрети …

Розкрийте те, що вони просто могли не знати, речі з вашого життя, які ви, можливо, замовчували, але тепер розумієте, що вони досить дорослі, щоб зрозуміти. Ви дасте їм зрозуміти, що все не завжди так, як здається, і що вони довіряють майже дорослому, впевненому в собі, гідному ділитися сімейними секретами. Вашій дитині, ймовірно, 16 або 17, говоріть з нею, як з дорослим, яким він скоро стане; це вселить у нього впевненість на шляху свого становлення.

5.Відпустіть їх, поки вони не пішли …

Я тримала свого сина на досить «жорсткому повідку» в старших класах. Мені здавалося, я стежила за кожним його рухом і постійно перевіряла його. А потім я просто зупинилася. Коли все пішло не за планами, коли карантин «затягнувся» і готуватися потрібно було, опираючись тільки на свою свідомість, я зрозуміла, що мені потрібно відступити. Я зрозуміла, що самі умови і зовнішні обставини, новини і прогнози тиснуть достатньо. Мені хотілося дати йому відчути смак свободи.

6.Поговоріть з ними по душам «про серйозні речі» …

Сядьте і поговоріть. Не про те, де знаходиться заповіт, і як ви хочете, щоб ваше майно буде розподілено, якщо щось трапиться. Це розмова, в якій ви поділитеся, чому ви любите свого партнера, що робить шлюб хорошим, як злегка шокуюче і одночасно чудово було дізнатися, що ви станете мамою/батьком, яким чоловіком / батьком або дружиною / матір’ю вони стануть, як ви сподіваєтеся, що з часом вони ними стануть. Це буде сумно і, можливо, навіть болісно, ​​але поки ви все ще займаєтеся повсякденними справами в останньому класі школи, зробіть крок назад і поговоріть про дійсно важливі речі в житті.

7.І на хвилинку обійміть їх міцно і притисніть …

Обійміть їх ранковими обіймами, які вислизали з вашої рутини, і поцілуйте в лоб, як протягом багатьох років це було вашим нічним ритуалом. Сядьте біля їх ліжка, покладіть руку на їх долоні, тому що цей час для того, щоб спробувати назавжди закарбувати це почуття. Це момент останнього стиснення, короткий момент, коли ми стискаємо їх ще сильніше, притискаємо їх досить близько, щоб перехопити подих, а потім відпускаємо.

P.S. У сімейній зйомці ніхто не постраждав 🙂 а писавши цю статтю, я використала 3 хусточки.

Далі буде …

*Фото для блогу: Irva Foto

Долучайтеся!

Бажаєте допомогти Кешеру, зробити соціально-корисну справу або знайти нових друзів і однодумців?

Стати членкинею

Зробити благодійний внесок